3 tips voor het bedrukken van kleding calender 16-06-2022 time 2 minuten leestijd

3 tips voor het bedrukken van kleding

Het bedrukken van kleding lijkt ieder jaar populairder te worden. En niet zo gek ook, want met kleding met een unieke bedrukking steel je pas echt de show. Niet alleen zakelijk, maar ook bijvoorbeeld op jouw sportvereniging of gewoon thuis. Maar wat heb je nodig voor het bedrukken van kleding? Wij geven je drie handige tips!

Tip 1: het juiste drukbestand

Om kleding goed te kunnen bedrukken, heb je een correct drukbestand nodig. Bij kleding gaat dat net even anders dan bij ander drukwerk. Er zijn namelijk twee verschillende manieren: met een achtergrond of zonder een achtergrond. Zonder een achtergrond houdt in dat alleen de vorm van het logo of de afbeelding wordt gedrukt, zonder een vlak daarachter. Mét een achtergrond zorgt voor een volledig vlak met daarin het ontwerp. Dit kan een logo of afbeelding zijn, maar ook een volledige foto. Het is dus goed om van te voren na te gaan wat je precies? Alleen je logo? Dan is een losstaande afbeelding nodig. Voor een volledige foto is dit niet nodig.

Tip 2: de juiste kleuren

Het klinkt misschien heel logisch, maar let goed op welke kleuren je op welk kleur kleding laat drukken. Kies je voor een donker shirt, dan is het het beste zoveel mogelijk gebruik te maken van lichte drukkleuren. Door het werken met een goed contrast, weet je zeker da de opdruk ook goed zichtbaar is.

Tip: wit is ook een drukkleur bij kleding. In tegenstelling tot veel ander drukwerk, kun je je T-shirt, trui of ander kledingstuk wel met wit laten bedrukken.

Tip 3: de juiste grootte

Voor kleding geldt dat je een bedrukbaar gebied hebt. Binnen dit gebied kun je alles laten drukken wat je maar wilt. Ook kun je op deze manier spelen met wat waar gedrukt wordt. Wil je bijvoorbeeld een bedrukking aan de voorzijde van een T-shirt? Dan kan dit op borsthoogte, maar ook een stuk lager op bijvoorbeeld de buik. Hieronder zie je handig aangegeven hoe je jouw drukbestand aan dient te leveren voor het resultaat waar jij naar op zoek bent.

kleding-locatie-1

kleding-locatie-2

kleding-locatie-3

Bonustip: zorg dat je de kleding goed behandelt. Vooral het wassen van bedrukte kleding op de juiste manier zorgt ervoor dat je langer van een mooi kledingstuk kunt genieten.


Heb je nou nog vragen over het bedrukken van kleding? Neem contact met ons op en wij leggen je graag alles uit!