10 soorten vlaggen, welke past bij jou? calender 25-05-2023 time 5 minuten leestijd

10 soorten vlaggen, welke past bij jou?

Bij Reclameland hebben wij een ruim assortiment aan vlaggen. Handig, want zo is er voor ieder wat wils, maar weet jij al welke soort vlag je zoekt? Mocht je het nog niet weten of twijfelen, lees dan dit blog eens goed door. We zetten alle verschillende soorten vlaggen op een rijtje en vertellen je de ins en outs van elk soort. Lees snel verder!

Beachvlaggen

De beachvlag is een flexibele-, makkelijk vervoerbare vlag die in meerdere omgevingen gebruikt kan worden! Denk aan buiten: je steekt een beachvlag gemakkelijk in het zand, gras of een andere soort grond met de grondboor en grondpin. Voor binnen is er een handige voet bij de vlag te krijgen, denk hierbij aan een parasolvoet. De voet maakt het mogelijk om de beachvlag ook op een beurs, open avond of ander evenement te gebruiken. Met de handige opberg- en meeneem tas van de vlag vervoer je de vlag vervolgens makkelijk naar verschillende evenementen.

beachvlaggen-200x144-at-2x

Informatief

Doordat de beachvlag vrij dicht op de grond staat wordt het vaak op ooghoogte bekeken. De tekst kan daarom in een kleiner lettertype op de vlag staan en toch leesbaar blijven. Dat betekent ook dat de vlag iets meer informatie kan bevatten. Toch is het belangrijk dat alleen de belangrijkste informatie gebruikt wordt zodat de boodschap op de vlag duidelijk blijft.

Mobiele vlaggenmast

De mobiele vlaggenmast kan net als een beachvlag makkelijk vervoerd worden! De vlag kan overal staan met de bijpassende poot. Handig voor een evenement, binnen of buiten. Ook op deze vlag is het mogelijk om iets meer informatie te gebruiken omdat het vanaf de grond wordt bekeken. Maar nogmaals, gebruik de vlag vooral om de aandacht te trekken! Het grootste verschil tussen de beachvlag en de mobiele vlaggenmast is de afwerking van de vlag, en daarmee dus de uitstraling. De mobiele vlaggenmast bestaat uit een rechte vlag, die op zes plekken vast zit aan de mast. De beachvlag is juist geheel over zijn gebogen mast heen geschoven, en is daarmee rond aan de bovenkant. De keuze is dus uit een rechte of een rondere vlag, aan jou de taak om te kiezen wat het beste bij jou past!

Baniervlaggen & mastvlaggen

Banier- en mastvlaggen zijn de soort vlaggen die je het meeste tegenkomt in het straatbeeld. Ze zijn makkelijk te bevestigen aan een mast en wapperen op die manier mee met de wind. De mastvlag wordt bevestigd aan twee kanten, boven en onder, en beweegt daarom meer dan de baniervlag. De baniervlag wordt op drie verschillende plekken bevestigd aan de mast en kan met een tunnelzoom ook bevestigd worden aan een dwars stokje. Daardoor staat de vlag net iets strakker. Deze twee vlaggen worden vervolgens vrij hoog opgehangen, bovenaan de mast, en dienen voornamelijk als aandachttrekkers. Er kan niet te veel informatie op staan, daarom zijn deze vlaggen vooral geschikt om de aandacht te trekken met een logo, evenement- of bedrijfsnaam.

Kioskvlaggen & Raamvlaggen

Om aandacht te trekken op plekken die vol en druk zijn, is het gebruik van Kioskvlaggen, Gevelvlaggen of Raamvlaggen een uitkomst! Dit zijn vlaggen die je uit de muur of raam laat komen zodat je de aandacht trekt met jouw logo of product. Ideaal wanneer je geen stoep of andere grond tot beschikking hebt. Het verschil tussen de vlaggen zit als volgt; Kioskvlaggen zijn gemaakt van banner materiaal, dit is een stevig materiaal dat ervoor zorgt dat de vlag niet veel beweegt en vooral recht en strak naar beneden blijft hangen. Ideaal om duidelijk te maken dat jouw bedrijf ergens zit, de informatie wordt op geen enkel moment minder zichtbaar. Een raamvlag is van hetzelfde materiaal als de kioskvlag gemaakt en beweegt daarmee ook amper tot niet. Verder heeft een raamvlag een zuignap om deze aan een raam te kunnen bevestigen. Een vlaggenstokhouder is dus niet meer nodig!

raamvlaggen-200x144-at-2x

Gevelvlaggen

Een andere optie om de aandacht te trekken, zonder daar grond voor nodig te hebben, is de gevelvlag. De gevelvlag is gemaakt van vlaggendoek en beweegt daardoor wel. Ook is de vlag iets groter dan de kiosk of raamvlag. Om hier een beeld van te kunnen maken, kan je denken aan de standaard Nederlandse vlaggen die rond bevrijdingsdag bijvoorbeeld in de vlaggenstokhouder staan.

Bootvlaggen & Wimpels

Als je voor een kleine vlag wilt gaan om iets te vieren, te eren of te communiceren dan is een bootvlag of wimpel erg geschikt. Deze vlaggen zijn niet groot maar daarmee ideaal om als toevoeging te gebruiken aan een andere vlag of als versiering. Een wimpel gebruiken we vaak als toevoeging op een grotere vlag, denk aan de oranje wimpel tijdens Koningsdag of een ‘geslaagd’ wimpel voor de eindexamens bijvoorbeeld! De bootvlag is geschikter om als versiering te gebruiken om te laten zien waar je vandaan komt of waar je trots op bent.

Vlaggenlijn

En dan hebben we natuurlijk nog de vlaggenlijn, te gebruiken om een plek aan te kleden of te versieren. Voor een feest, evenement of andere gebeurtenis kan je met een persoonlijke vlaggenlijn nog meer indruk maken!

vlaggenlijn-200x144-at-2x


Ben jij eruit welke vlag jij graag wilt bestellen? Lees dan ook ons blog over vlaggen ontwerpen om van jouw geschikte soort vlag ook nog een perfecte uitvoering te maken! Bestel ze daarna bij Reclameland voor het mooiste resultaat.