calender 06-11-2015 time 3 minuten leestijd

Bedrukte bierviltjes, wat kan je ermee?

Een goed glas bier op een mooi bedrukt bierviltje, heerlijk. Gewoon thuis, in de kroeg of op een feestje. Wil je een extra persoonlijk gevoel bij je biertje? Bestel dan je bedrukte bierviltjes bij Reclameland. In deze blog vertellen we jou alle mogelijkheden wat betreft bierviltjes!


De eerste bierviltjes

Eind 19e eeuw kwamen de eerste viltjes zoals we deze nu kennen op de markt. Tot die tijd waren viltjes gemaakt van porselein en aardewerk. Bier werd toen warm gedronken. De porseleinen onderzetters beschermden de tafel tegen de warmte van de bierpullen/kroezen. Begin 20e eeuw verspreidde het viltje zich wereldwijd. Langzamerhand groeiden de bierviltjes uit tot reclamedragers. In de loop der jaren zijn ze steeds dunner geworden. Ook heb je tegenwoordig tal van mogelijkheden voor de vorm van de viltjes.

geschiedenis-bedrukte-bierviltjes-wat-kan-je-ermee


contour-vormen-bedrukte-bierviltjes-wat-kan-je-ermee

Goed gevormd

Bij het bestellen van bierviltjes moet je goed nadenken over de vorm. De twee meest gekozen vormen zijn rond en vierkant. Hier bij Reclameland heb je ook de keuze uit andere vormen, met een afwijkende vorm spring je gegarandeerd extra in het oog. Wil je een nog unieker viltje? Kies dan voor de optie ‘Contour snijden’. Hierbij snijden wij jouw bierviltje in iedere gewenste vorm. Denk creatief en zorg ervoor dat jouw perfecte viltje bij Reclameland wordt gedrukt. De mogelijkheden voor het ontwerp van jouw bierviltje zijn enorm! Hieronder zullen we je wat voorbeelden geven.

standaard-vormen-bedrukte-bierviltjes-wat-kan-je-ermee

Opmerkelijke merken

(Bier)merken op viltjes zijn het populairst. In veel cafés, restaurants en clubs zie je bierviltjes van het merk bier dat ze schenken. Zo komt de consument letterlijk en figuurlijk continu met het merk in aanraking. Men draait je bierviltje om, houdt het vast, schrijft erop en speelt er spelletjes mee. Ideaal dus als jouw merk hierop staat. Regelmatig worden bierviltjes ook meegenomen door bezoekers van horecagelegenheden. Een leuk souvenirtje. En natuurlijk erg goedkope verspreiding van je merk, wat zich dan weer uit in naamsbekendheid!

Een persoonlijke boodschap

Heb je iets te vieren? Een bruiloft, verjaardag of jubileum? Erg leuk om dan bierviltjes te hebben met een mooie foto of tekst. Neem als voorbeeld een bruiloft. Bierviltjes in hartvorm met een foto van het bruidspaar; persoonlijk en origineel. Soms is er ruimte op het viltje gelaten voor een wens voor het bruidspaar. Handig, niet één boek waar iedereen voor in de rij moet staan, maar viltjes verspreid over de hele locatie. De gasten kunnen ten allen tijde een mooie boodschap of wens opschrijven. Ook kun je een bedrukt bierviltje als uitnodiging voor een feestje sturen. De link tussen een bierviltje en een feestje is immers snel gelegd.

versturen-bedrukte-bierviltjes-wat-kan-je-ermee

Interactie

Bierviltjes zijn bij uitstek geschikt om interactie mee te creëren. Bijna iedereen heeft wel eens op een bierviltje geschreven of getekend. Waarom zou je als ontwerper deze mensen niet een handje helpen? Zet een leuke vraag of 'call to action' op de viltjes. Heb je wel eens een raadsel, rebus of puzzel op een bierviltje gezien? Erg leuk om ze in je café of restaurant te hebben en op die manier bij jouw bezoekers bij te blijven.


Dorst gekregen en geïnspireerd geraakt? Ga dan snel aan de slag met jouw unieke bierviltjes ontwerp en bestel ze snel én gemakkelijk bij Reclameland. Zo zorgen we er samen voor dat het feestje snel kan beginnen!