Digitaal en offset drukken van visitekaartjes calender 17-06-2016 time 2 minuten leestijd

Digitaal en offset drukken van visitekaartjes

Er zijn grofweg twee manieren om je visitekaartjes te drukken. Als je een kleine oplage visitekaartjes nodig hebt, kun je voor digitaal gedrukte visitekaartjes kiezen. Voor hoge aantallen, bijvoorbeeld vanaf 1.000 stuks, kun je beter kiezen voor offset. Maar waarom is dat en wat is nu eigenlijk het verschil tussen digitaal en offset?

Offset drukken

Het meeste drukwerk, dus ook visitekaartjes, wordt offset gedrukt. Bij deze manier van drukken worden er drukplaten gemaakt welke in de drukpers worden gezet. Omdat deze platen speciaal voor de order worden gemaakt, liggen de opstartkosten hoger. Dit verklaart dan ook waarom digitaal drukken voordeliger is bij een kleine oplage. Bestel je bijvoorbeeld wel meer dan 1.000 visitekaartjes dan is offset drukken weer voordeliger. De platen hoeven we namelijk maar één keer te maken en of de oplage nu 1.000 of 50.000 is maakt dan niets uit.

offset-drukken


Digitaal printen

Bij digitaal printen worden er geen drukplaten gemaakt. Dit drukwerk wordt namelijk geprint. Het grote verschil met offset drukken is dan ook dat je hier geen opstartkosten maakt en je bij een kleine oplage dus goedkoper uit bent. We kunnen natuurlijk wel een grotere oplage printen, maar de kosten per print worden niet lager dus dan kun je beter voor offset kiezen.

digitaal-drukken-digitaal-en-offset-drukken-van-visitekaartjes

Zelfde kwaliteit

Digitaal drukwerk drukken we op onze HP Indigo persen. Hierbij gebruiken we vloeibare inkten. Dit heeft als voordeel dat de inkt in het papier gaat zitten en er dus niet oppervlakkig op ligt. Ook op onze Indigo drukpersen ben je dus gegarandeerd van rijke en volle kleuren en een zeer scherpe afdruk. Offset drukwerk drukken we op de nieuwste drukpers van Komori. Kwalitatief doet digitaal drukwerk niet onder voor offset drukwerk, maar als je offset drukwerk gewend bent kunnen de kleuren bij digitaal printen wel iets afwijken. Dit komt vanwege de andere drukwerktechniek.


Zo, nu weet je welke verschillende drukmethodes er zijn. Welke past het beste bij jou? Ga je voor de grote oplage die offset gedrukt wordt? Of past een kleine oplage geprint op één van de digitale drukpersen beter bij jou? Gelukkig kun je bij Reclameland voor beide terecht! En wil je nog meer weten? Onze drukexperts zitten voor je klaar om antwoord op al je vragen te geven.