calender 18-11-2015 time 3 minuten leestijd

Geboortekaartjes, wat zet je erop?

Hoera! De geboorte van jouw kindje is heugelijk nieuws dat je graag wilt delen. Hoe? Met een geboortekaartje natuurlijk! Wij vertellen je alles over het maken van een persoonlijk en uniek geboortekaartje in dit blog!

Geboortekaartjes drukken

Op het moment dat je kind geboren is, ben je trots als ouders. Je wilt vrienden en familie graag laten zien en weten dat het kleine wonder geboren is. Een mooie geboortekaart is dan onmisbaar. Geboortekaartjes kun je zelf ontwerpen of kies voor een ontwerp van onze site. Wil je een extra opvallend kaartje? Kies dan voor een eigen formaat. In overleg kan je het kaartje zelfs in je eigen vorm laten stansen. De meeste klanten kiezen voor een vierkant, gevouwen kaartje!

Het ontwerp

De boodschap voor op het kaartje is duidelijk; jullie kind is geboren! Maar hoe breng je dat? Je zoon of dochter staat centraal. Een leuke foto of illustratie vormt dus een goede basis voor het ontwerp. Vergeet vooral niet om de volgende informatie mee te nemen in je ontwerp:

  • naam
  • datum
  • tijd van de geboorte
  • gewicht
  • lengte
  • adresgegevens

Ook is er vaak een mooie spreuk of quote op een geboortekaartje te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een zin uit een liedje dat veel voor jullie betekent. Verder is het handig om tijdstippen aan te geven waarop kraamvisite welkom is. Om je te inspireren bij het ontwerpen van het geboortekaartjes, geven wij je hier wat voorbeelden!


Foto combineren

Out of the box denken bij het maken van babyfoto's, de Finse fotograaf Rosenhoff kan het! Hij combineert een babyfoto met de geboortegegevens. Geboortekaartjes krijgen een erg leuk effect door niet alleen een foto van de baby te maken, maar door rondom de baby een compositie op te stellen met bijvoorbeeld een meetlint, weegschaal, kalender en klok. Je geeft zo op een beeldende manier de geboortegegevens van je kind weer. Een gave foto als deze is trouwens prima zelf te maken!

rosenhoff-geboortekaartjes-wat-zet-je-erop


schwab-geboortekaartjes-wat-zet-je-erop

Design je baby

Heb je niet alle benodigdheden in huis om voorbeeld 1 te maken, maar ben je wel goed met grafisch ontwerp? Dan kan je ook een 'standaard' foto maken van de baby zoals voorbeeld 2 en deze te bewerken. Fotografe Brooke Schwab maakte een ware superheld van deze baby! Ruim drie kilo aan 'pure baby power'. Tof als voorkant van je geboortekaartje. De simpele look maakt het ontwerp juist extra sterk. Met een beetje creativiteit maak je van jouw baby op deze manier een superheld, DJ, astronaut, et cetera.


Beeld vormt de basis

Vaak hoor je de uitdrukking 'een beeld zegt meer dan 1.000 woorden'. In het geval van een geboortekaartje is dat zeker waar. De meeste geboortekaartjes hebben op de voorkant een schattige foto. Designer Alma Loveland vond het wel leuk om het eens om te draaien. Behalve de schattige foto, maakte ze ook een foto van het kind terwijl het huilde. Zowel een 'awwwwwwwww' foto, als een 'waaaaaaaaaaa' foto, aldus Alma. Aan beide kanten van het kaartje één foto. Familie en vrienden kunnen zelf kiezen welke kant ze als voorkant zien.

loveland-geboortekaartjes-wat-zet-je-erop


Heb je genoeg inspiratie opgedaan met deze hippe geboortekaartjes voorbeelden om een geboortekaartje te ontwerpen? Bestel dan snel én gemakkelijk jouw unieke geboortekaartje bij Reclameland!

Bronnen voor beeld:
CW Rosenhoff
Brooke Schwab