Hoe worden deurhangers gemaakt?
Wil je dat je reclameboodschap letterlijk én figuurlijk blijft hangen? Druk je boodschap dan op een deurhanger! Het is niet alleen een leuke eyecatcher. Omdat het een uniek promotiemiddel is, wordt deze vaak nét even wat beter bekeken en belandt de hanger niet meteen in de prullenbak. Maar hoe worden deurhangers eigenlijk gemaakt?
1: Stansvorm voor deurhangers
We drukken onze deurhangers op een stevige papiersoort, zodat de hanger wel tegen een stootje kan. De papierdikte varieert van 250 tot 450 grams, maar meestal wordt gekozen voor 300 grams mat met dispersielak. Er worden zoveel mogelijk deurhangers op één vel geplaatst, omdat elk vel door onze stansmachine gaat die alle deurhangers eruit stanst. Als mijn collega het gewenste aantal deurhangers heeft gedrukt, ontvang ik alle vellen. Ik pak de stansvorm voor deurhangers en kan aan de slag!
2: Deurhangers stansen
Zoals ook al beschreven in onze vorige blog over offertemappen, hebben we een aantal standaard stansvormen zodat de klant niet hoeft te betalen voor het stansmes. Zo beschikken we ook over een stansmes voor deurhangers. Deze wordt in eerst in onze stansmachine geplaatst. De stansvorm bevat allemaal kleine mesjes in de vorm van een deurhanger. De machine drukt de stans continu tegen het vel aan. Zodra alle deurhangers uit één vel zijn gedrukt, pakt de machine het volgende vel. Net zolang tot alle vellen zijn gestanst.
3: Deurhangers afwerken
Hier drukken we een standaard deurhanger. Het grote voordeel van deze machine is dat deze met behulp van een luchtstoot de onderdelen eruit 'blaast' wat niet bij de deurhanger hoort. Denk bijvoorbeeld aan het papier van de opening. Maar ook het grote vel waaruit alle deurhangers worden gestanst, valt elke keer in de bak. Wat er aan de andere kant uit de machine komt? Allemaal gestanste deurhangers, klaar om verstuurd te worden!
Nog meer verhalen
Wij raken niet uitgepraat