Hoe worden notitieblokken gemaakt? calender 20-10-2016 time 1 minuten leestijd

Hoe worden notitieblokken gemaakt?

Notitieblokken zijn goede reclamedragers. Je kunt ze namelijk langdurig gebruiken. Bovendien verschijnt bij elk nieuw blad je logo of boodschap opnieuw. Heb je altijd al willen weten hoe notitieblokken worden gemaakt? Wij vertellen het je in dit blog!

carrousel-hoe-worden-notitieblokken-gemaakt

1: Notitieblokken afwerken

Het ontwerp van je notitieblok is helemaal aan jou. Standaard zijn de pagina's blanco maar je kunt natuurlijk zelf lijntjes, ruitjes, tekst en logo's toevoegen. Als we de notitieblokken hebben gedrukt op één van onze drukpersen, voorzien we elk notitieblok van een kartonnen onderbord. Vervolgens gaat de pallet terug naar onze snij-afdeling die de blokken vervolgens op maat snijdt.

lijmen-hoe-worden-notitieblokken-gemaakt

2: Notitieblokken lijmen

Als de notitieblokken het juiste formaat hebben, komt de pallet met de notitieblokken opnieuw naar mij toe. Alle notitieblokken leg ik vervolgens in onze carrousel zodat ik de blokken kan voorzien van een lijmbinding. De carrousel heeft als het ware 4 'armen' waar ik zoveel mogelijk notitieblokken in plaats. Als de carrousel vol is, voorzie ik alle ruggen met koudlijm. Dit is een speciale lijmsoort die binnen 20 minuten droogt.

snijden-hoe-worden-notitieblokken-gemaakt

3: Notitieblokken verpakken en verzenden

De notitieblokken met deze lijmbinding zijn dus alleen van buitenaf gelijmd, waardoor de pagina's eenvoudig afgescheurd kunnen worden. Als de lijmbinding volledig droog is, snijd ik alle notitieblokken los van elkaar. Als alle notitieblokken klaar zijn, bundel ik ze en verpak ze vervolgens in dozen zodat ze klaar zijn voor verzending.