Hoe worden verjaardagskalenders gemaakt? calender 29-12-2016 time 1 minuten leestijd

Hoe worden verjaardagskalenders gemaakt?

Nog even en het is 2017. Tijd voor nieuwe kalenders! Verjaardagen en andere bijzondere momenten nooit meer vergeten, handig! Heb je altijd al willen weten hoe verjaardagskalenders worden gemaakt? Robert vertelt!

template-hoe-worden-verjaardagskalenders-gemaakt

1: Kalender kiezen

Op onze site hebben we verschillende kalender templates online staan. Het voordeel hiervan is dat alle 12 maanden al in je template staan, maar je alsnog zelf je kalender kunt vormgeven. Zo kun je bijvoorbeeld zelf leuke afbeeldingen en teksten toevoegen. Wil je naast de maandbladen extra bladen toevoegen? Ook dat kan. De creativiteit is helemaal aan jou!

machine-hoe-worden-verjaardagskalenders-gemaakt

2: Kalenders drukken

Als jouw kalender is goedgekeurd door onze afdeling dtp, gaan we je kalender drukken op één van onze drukpersen. Als jouw oplage is gedrukt, gaat de kalender door naar de snij-afdeling. Deze snijdt de kalender op het juiste formaat. Als dit klaar is, gaat je kalender door naar de afwerking.

drukvel-hoe-worden-verjaardagskalenders-gemaakt

3: Kalenders afwerken

Bij de afwerking leggen we de laatste hand aan je kalender. Als je hebt gekozen voor een lijmbinding, gaan we je kalender lijmen. Heb je gekozen voor een spiraalbinding? Dan ga ik gaatjes perforeren en voeg ik het ophangoog in het midden toe zodat de spiraalbinding er overheen valt. De machine perst dan vervolgens de binding samen zodat alle bladen bij elkaar blijven. Hangen maar!