Oranje... van boven tot onder, 5x inspiratie voor Koningsdag! calender 29-03-2023 time 4 minuten leestijd

Oranje... van boven tot onder, 5x inspiratie voor Koningsdag!

27 april is het weer zover, Koningsdag! Organiseer, of bezoek jij een feestje met Koningsdag? Dan kan het oranje drukwerk van Reclameland niet ontbreken. Wij geven jou 5 tips om jezelf en de zaak oranje van top tot teen en van boven tot onder te versieren. Lees snel verder!

1. Kleurenpallet

Koningsdag heeft een duidelijk kleurenpalet om mee te werken, rood, wit, blauw en niet te vergeten: oranje! Maak dan ook gebruik van alle kleuren om de oranje zee wat te onderbreken. Wissel de kleuren af of combineer ze met elkaar in één uiting. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk om de kleur goud te gebruiken. Dit zorgt voor een kleurrijk en koninklijk geheel!


2. Koninklijk ontwerp

Een feest is pas compleet met versiering! Maar hoe pak je dat nu het origineelst aan? De oranje versiering wordt origineel door een eigen ontwerp te bedenken en op alle versiering (deels) terug te laten komen. Denk bij zo’n ontwerp aan een mooie combinatie van jouw huisstijl en koningsdag. Zo kan je het Koningsdag kleurenpalet gebruiken in jouw huisstijl. Verder zijn items zoals een kroontje, een nederlandse vlag (+ wimpel!), ballonnen, vlaggetjes, tompoucen en tulpen leuke details om te gebruiken in jouw ontwerp. Bijvoorbeeld als een toevoeging aan jouw logo, zo ben je hélemaal in de Koningsdag stijl maar toch herkenbaar!


3. Kleed aan!

Nu je een mooi koninklijk ontwerp hebt in de juiste kleuren is het de vraag waar jij het ontwerp op gaat gebruiken. Laat je inspireren door ons! Zo kan je als aankleding van jouw café of kroeg bierviltjes laten bedrukken met jouw ontwerp. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kan je jouw bierviltjes op een koninklijke contour laten drukken. Naast bierviltjes is het ook leuk om een vlaggenlijn, ballonnen en draagtrays laten bedrukken met jouw ontwerp. Zo trek je het oranje sfeertje door tot in de puntjes. Een extraatje dat je kunt laten drukken met een gaaf ontwerp zijn stickers! Deze kun je uitdelen aan bezoekers, zo blijf je nog even plakken!

oranje-van-boven-tot-onder-5x-inspiratie-voor-koningsdag-raagtrays-at-2x


Versier jezelf

Het is belangrijk om tijdens het aankleden ook te denken aan jezelf! Jij loopt tenslotte ook rond op deze feestdag, bent aanspreekpunt en wilt daarom meegaan in de sfeer máár ook opvallen. Dat doe je dan ook met de persoonlijk bedrukte kleding van Reclameland! Neem bijvoorbeeld een shirt of hoodie, kies een kledingstuk in de kleur van ons eerder benoemde kleurenpallet en bedruk het met jouw ontwerp. Het ontwerp kan je dan nog aanvullen met woorden als ‘ crew’, ‘ personeel’ of iemand zijn naam. Zo is het helemaal duidelijk voor de feestgangers wie deel uitmaakt van het personeel. Ook kan een pet of schort leuk zijn, afhankelijk van jouw branche en evenement. Vergeet jezelf dus niet!

oranje-van-boven-tot-onder-5x-inspiratie-voor-koningsdag-shirts-at-2x

Neem ook vooral nog een kijkje op onze koningsdag drukwerk pagina, voor nóg meer inspiratie!


4. Leidt het feest in goede banen

Pak je uit en wordt het feest groot? Wil je daarom bepaalde stukken graag afschermen of orde scheppen voor de menigte? Dan maak je waarschijnlijk gebruik van hekwerk. Het hekwerk hoeft niet alleen maar praktisch te zijn. Met een hekwerk spandoek kleed je de omgeving buiten jouw bedrijf of evenement ook meteen aan! Daarnaast kan je doormiddel van wat tekst, een logo en een aandachtstrekker ook goed reclame maken met een hekwerk spandoek. Drukwerk dat je op meer dan één manier in zet!


5. Trek de aandacht!

Je wilt niet dat mensen moeten zoeken naar jou of jouw bedrijf. Denk daarom na over hoe jij gaat opvallen! Dit kan heel goed door gebruik te maken van de grotere signs, zoals een spandoek, vlag of stoepbord. Ook het verspreiden van flyers of het ophangen van posters door de stad heen helpt mee aan het herkenbaar maken van jouw evenement en bedrijf.

oranje-van-boven-tot-onder-5x-inspiratie-voor-koningsdag-stoepbord-at-2x


Heb jij ook zo’n zin gekregen in Koningsdag? Geïnspireerd genoeg geraakt voor jouw koninklijke ontwerp? Ga dan snel aan de slag en bestel jouw drukwerk bij Reclameland. Wij zeggen; laat dat feestje dan maar beginnen, want Reclamelands Koningsdag drukwerk is bijna binnen!