Verras met drukwerk calender 23-06-2022 time 3 minuten leestijd

Verras met drukwerk

Drukwerk is er in alle soorten en maten. Je kunt dus alle kanten ermee op. Drukwerk kun je helemaal een persoonlijke draai geven, omdat je zelf bepaalt wat er op komt te staan. Ook bepaal je hoe het drukwerk wordt afgewerkt. Dit kan je bij Reclameland op veel verschillende manieren laten doen. Je leest er alles over in dit blog!

Prikkel de lezer met visualisaties

Wanneer je drukwerk zoals een folder, flyer, brochure, poster, spandoek etc. laat drukken wil je ervoor zorgen dat de aandacht van de lezer getrokken wordt. Visualisaties zijn ideaal om de aandacht van je lezer te trekken. Deze worden namelijk veel sneller opgenomen dan tekst. Daarbij is het misschien wel interessant om te weten dat 90% van alle informatie die het brein van je lezer opneemt visueel is. In dit artikel van Frankwatching lees je meer over prikkelen met visualisaties.

Zorg er daarom voor dat er visualisaties zijn in je drukwerk. Op deze manier wordt de aandacht van je lezer gegarandeerd getrokken.

visualisaties

Zet de puntjes op de i met een afwerking

Er zijn bij Reclameland verschillende soorten afwerkingen om de puntjes op de i te zetten bij je drukwerk. Een voorbeeld hiervan is de UV lak hoogglans. Dit is een lak die over het drukwerk wordt aangebracht om ervoor te zorgen dat het er glanzend uitziet. Deze lak kun je laten aanbrengen over het hele drukwerk door een volledige zijde te afwerken. Ook kun je specifieke plekken van je drukwerk afwerken met UV of reliëf lak.

Naast een glans afwerking kun je ook kiezen voor een matte afwerking. Dit is ook een erg professionele manier om bijvoorbeeld je folder of visitekaartje te afwerken. Je kunt dus jouw drukwerk laten afwerken zoals je wilt.

afwerkingen

Denk outside the box

Met drukwerk is het natuurlijk hartstikke verrassend en origineel om creatief bezig te zijn. Naast dit kan het je lezer extra prikkelen als je de conventionele manieren los laat. Er zijn verschillende manieren hoe je outside the box kunt denken met het gebruik van drukwerk. Hieronder geven we manieren hoe jij ervoor kunt zorgen dat je outside of the box denkt met je drukwerk.

Brainstormen om de creativiteit te prikkelen

De eerste stap bij het maken van je drukwerk is erachter komen wat je op het drukwerk wil zetten. Het vinden van een creatief idee kan weleens lastig zijn. Daarom kan brainstormen erg goed helpen om de creativiteit te bevorderen. Ga eens met een groep mensen brainstormen en zorg ervoor dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Op deze manier zorg je ervoor dat je een creatief idee krijgt voor je drukwerk!

brainstormen

Maak gebruik van creatieve vormen

Een andere manier om outside the box te denken is door het gebruik van originele vormen. Laat bijvoorbeeld je ansichtkaartje, flyer of visitekaartje stansen. Dit zorgt ervoor dat er een originele vorm aan je drukwerk gegeven wordt.

Een tip van ons is dat je de vorm wel laat overeenkomen met je boodschap. Als je bijvoorbeeld een flyer uitdeelt voor een festival kun je dit doen in de vorm van een gitaar of een saxophoon. De (potentiële) klanten waar je jouw drukwerk aan uitdeelt weten dan gelijk wat jij aanbiedt!

creative-vormen

Verrassend veel vouwmanieren

Bij Reclameland kan je uit verschillende vouwwijzen kiezen voor je drukwerk. Neem bijvoorbeeld een zigzag wikkelvouw voor je folder. Hiermee kun je de folder er niet alleen origineel laten uitzien je kunt ook veel informatie kwijt. Ontdek alle vouwwijzen bij Reclameland en geef een persoonlijke draai aan je folder!

vouwmanier


Nu je hebt gelezen hoe je ervoor kunt zorgen dat je verrast met drukwerk, ben je goed voorbereid om te beginnen aan je drukwerk. Je kunt bij het maken van drukwerk je creativiteit helemaal kwijt.

Ben je geïnspireerd geraakt? Ga aan de slag met het ontwerp van je drukwerk!