Waarom een rollup banner gebruiken scoort calender 28-05-2024 time 4 minuten leestijd

Waarom een rollup banner gebruiken scoort

Van alle producten voor promotie, presentaties en beurzen steekt er één uit: de rollup banner. Effectief te gebruiken op verschillende manieren, verkrijgbaar in verschillende groottes en uitvoeringen en een product dat niet duur is. Nog niet overtuigd? Wij zetten de voordelen van het drukken van rollup banners voor je overzichtelijk op een rijtje!

Wat is een rollup banner?

Een rollup banner is een spandoek dat opgerold in een case/cassette zit. Met een rolmechanisme is dit doek eenvoudig uit te trekken en met een stok omhoog te houden. Zo heb je een product dat - opgezet - veel ruimte biedt voor jouw bedrukking en boodschap. Opgerold in cassette is het juist een formaat dat handzaam is en je eenvoudig meeneemt. Zeker met de handige bijpassende draagtassen die je bij Reclameland gratis bij je banner krijgt.

De voordelen van een rollup banner

Maar waarom is het gebruik van een rollup banner zo populair? Met de vier punten die je hieronder ziet, kun jij eigenlijk ook niet meer om deze alleskunner heen!

1. Op verschillende manieren in te zetten

Loop een beurs op je struikelt - hopelijk figuurlijk - over de rollup banners. Hier zijn ze namelijk erg geliefd en voor veel ondernemers zelfs onmisbaar op hun beursstand. Doordat er verschillende soorten en maten te bestellen zijn, vind je altijd wel een exemplaar dat past bij de beursstand. Als in- of aanvulling of juist als sprankelend middelpunt: het kan allemaal.

Maar niet alleen op de beurs, ook in veel winkels en zelfs op kantoren wordt de rollup banner veel gebruikt. Is een ideale informatiedrager die ook prima voor langere tijd uitgerold op één plek kan blijven staan.

Let wel op: de reguliere varianten zijn in principe alleen geschikt voor binnen. Voor het gebruik buiten kun je het beste kiezen voor een outdoor rollup banner. Deze kan tegen een stootje en is beter bestand tegen de weersinvloeden.

Makkelijk in gebruik

Hadden we al gezegd dat een rollup banner ontzettend makkelijk op te zetten is? De kleinere varianten kun je in je eentje prima opzetten. Ga je voor een groter formaat? Dan is het handiger om het met twee personen te doen. Niet omdat dat nou zoveel moeilijker is, maar vooral handiger gezien het grote formaat.

Niet alleen qua opzetten en weer opbergen, maar ook zeker het eenvoudig vervoeren maakt de rollup banner met name bij beurzen zo populair. Op te rollen zodat alleen de grootte van de case overblijft. De draagtas die je er gratis bij krijgt maakt het meenemen daarbij nóg makkelijker.

Basic rollup banner opzetten »
Premium rollup banner opzetten »
Luxe rollup banner opzetten »
Premium XXL rollup banner opzetten »
Dubbelzijdige rollup banner opzetten »

Goedkoop

Een rollup banner bestel je bij Reclameland al vanaf €38,09 excl. btw. Als je ziet hoe zo’n oppervlakte je tot je beschikking hebt en daarbij het gebruiksgemak ook meenemen, is het een erg goedkope optie om jouw boodschap te communiceren.

Prijs rollup banners (excl. btw):

  • Basic vanaf €38,09
  • Premium vanaf €49,49
  • Luxe vanaf €81,43
  • Premium XXL vanaf €241,58
  • Dubbelzijdig vanaf €158,30

Bovenstaande prijzen zijn inclusief (gratis) verzending.

Voor langere tijd te gebruiken

Of het nu eenmalig is of je het voor langere tijd wilt gebruiken: met een rollup banner kun je alle kanten op. Houd er wel rekening mee dat de goedkopere varianten minder geschikt zijn om veel in- en uitgerold te worden. Sta je dus veel op beurzen bijvoorbeeld, dan is een premium- of een luxe variant een goede optie.

Voor eenmalig gebruik of een banner die op één plek uitgerold blijft staan zijn alle banners geschikt.

Een goed ontwerp

Om het maximale uit je rollup banners te halen is het ontwerp misschien wel het belangrijkste. Hierbij zijn een aantal aandachtspunten die je zeker niet mag vergeten:

  • Gebruik van kleuren: contrasterende kleuren zorgen voor een goede leesbaarheid
  • Plaatsing in het ontwerp: plaats belangrijke elementen op ooghoogte
  • Teksten + witmarges: slim gebruik van witmarges en teksten zorgt voor rust
  • Afbeeldingen + foto’s: gebruik alleen foto’s en afbeeldingen van goede kwaliteit
  • Formaten: bedenk goed welk formaat het beste past, groot of juist kleiner?

roll-up-banner


Heb je dus binnenkort een beurs? Heb je een eigen winkel of zoek je een opvallende informatiedrager? Dan kun je niet om de rollup banner heen. Goedkoop, makkelijk en bij Reclameland snel geleverd met een levertijd van 3 werkdagen.