Wat kost een T-shirt bedrukken? calender 22-03-2024 time 3 minuten leestijd

Wat kost een T-shirt bedrukken?

Leuk, je wilt een T-shirt bedrukken met je eigen ontwerp! Of dat nou een logo, een foto of een tekst is, met zo’n persoonlijk kledingstuk kom je altijd goed voor de dag. Maar wat kost het bedrukken van een T-shirt? En waar is de prijs van afhankelijk. In dit blog lees je alles over de mogelijkheden en opties!

Kosten T-shirt bedrukken met verschillende opties

Wat het kost om een T-shirt of T-shirts te bedrukken is afhankelijk van de opties waar jij voor kiest. Alle verschillende gekozen opties samen zorgen voor de uiteindelijke prijs. Welke opties hebben dan invloed op de kosten van het drukken van een T-shirt? Hieronder vind je de belangrijkste.

Materiaal

Voor het bedrukken van een T-shirt heb je de keuze uit verschillende modellen: basic, fitted en premium. De eerste twee varianten, de basic en fitted, bestaan uit 160 of 165 g/m2 dik katoen. Kies je voor de iets duurdere premium variant, dan is het zelfs 190 of 205 g/m2 katoen dat gebruikt wordt. Het prijsverschil is niet enorm groot, maar het heeft wel degelijk invloed op de totale kosten van het drukken van de T-shirts.

Bedrukking

Of je nu T-shirts of andere kleding laat bedrukken, in veel gevallen heb je de keuze uit verschillende druklocaties. Wat houdt dit in? Simpel gezegd is de plek waar op het kledingstuk de bedrukking komt. Hierbij zijn verschillende opties en combinaties mogelijk:

  • Bedrukking op de borst, links of rechts
  • Bedrukking op de voorkant
  • Bedrukking op de achterkant
  • Gecombineerde bedrukking op de borst (links of rechts) en achterkant
  • Gecombineerde bedrukking op de voorkant en achterkant

Je kunt je voorstellen dat één bedrukking goedkoper is dan wanneer je kiest voor een dubbele bedrukking. Voor de prijs maakt het niet uit wát je laat drukken. Of dit nu een tekst in één kleur is of een full colour foto: de kosten zullen in alle gevallen hetzelfde zijn.

shirts

Aantal

Een grote invloed op de prijs is natuurlijk het aantal T-shirts dat je laat bedrukken. Hoe meer dat er zijn, des te lager de prijs per stuk wordt. Je kunt daarom overwegen om in plaats van een datum of een jaartal in je ontwerp mee te nemen, een tijdloos ontwerp te maken. Zo kun je in één keer een grotere oplage bestellen en zal het een stuk goedkoper zijn dan wanneer je dit in 2 of 3 verschillende bestellingen doet.

Levering

De levering van bedrukte T-shirts is met 4 werkdagen bij Reclameland al ontzettend snel. Maar het kan nóg sneller met een spoedlevering. In dat geval heb je je bestelling de volgende werkdag zelfs al in huis. Hiervoor geldt wel een toeslag, die je direct terugziet in de gegenereerde prijslijst. Wil je die spoedtoeslag niet betalen? Zorg dan dat je je bestelling op tijd plaatst om te profiteren van onze laagste prijzen!

Om te weten te komen wat in jouw geval de prijs wordt, selecteer je eenvoudig de gewenste specificaties en je ziet direct de kosten voor het bedrukken van een T-shirt.

Waarom T-shirts bedrukken?

Nog niet overtuigd waarom je voor bedrukte T-shirts moet kiezen? Wij geven vier redenen waarom het een ontzettend goed idee is!

  • Een makkelijke en laagdrempelige manier om je naamsbekendheid te vergroten
  • Het creëert een gevoel van eenheid door dezelfde dezelfde kleding, of T-shirts, te dragen
  • Met een unieke bedrukking val je extra op tussen alle standaard T-shirts waarvan er duizenden zijn gemaakt
  • Je kunt je creativiteit en/of merk verkopen. Iedereen draagt T-shirts en hoe leuk is het als mensen met jouw ontwerp of logo rondlopen?

Jouw T-shirts laat je snel en voordelig bedrukken bij Reclameland. Wist je dat we naast bedrukken, tegenwoordig ook kleding borduren? Voor