Een verjaardagskalender op de wc. Waarom? calender 08-12-2023 time 2 minuten leestijd

Een verjaardagskalender op de wc. Waarom?

Wees maar eens eerlijk, bij jou hangt er ongetwijfeld ook eentje op de wc. We hebben het hier over de verjaardagskalender. Het is een typisch gebruik waarbij veel niet-Nederlanders nu raar opkijken. Wat bezielt ons om een verjaardagskalender op de wc op te hangen? Wij gingen op onderzoek uit. Onze bevindingen lees je in dit blog!

Gewoontedieren

Er zal ooit iemand mee moeten zijn begonnen, met een verjaardagskalender maken en op de wc hangen. Maar hoe en waarom precies, dat is eigenlijk niet helemaal duidelijk. Vraag het tegenwoordig aan een willekeurig iemand en diegene zal waarschijnlijk ook niet direct een reden kunnen zeggen. Een soort van gewoonte, lijkt het te zijn. ‘Vroeger hadden wij er ook één hangen en dat was wel handig.’, zal een veelgehoord antwoord vermoedelijk zijn. En wat ons betreft is het niet specifiek hebben van een reden ook een prima reden om een verjaardagskalender op de wc te hangen.

Waarom de verjaardagskalender juist op de wc?

Een huis bestaat uit verschillende vertrekken waar een verjaardagskalender ook prima kan hangen. Toch lijkt de wc helemaal geen onlogische plek. In andere ruimtes, zoals bijvoorbeeld de keuken of een woonkamer, ben je vaak toch bezig met andere dingen. Het nut van een verjaardagskalender wordt dan niet ten volste benut, met als risico dat je de nodige verjaardagen mist. Dat risico wil je toch niet nemen?

Daar komt nog eens bij dat een woonkamer, of andere ruimte, al voorzien is van de nodige (wand)accessoires. Hierdoor zal de kalender niet echt opvallen en altijd onder onderspit delven ten opzichte van de andere items. Zonde!

Het klaslokaal op school is nog zo een plaats waar de verjaardagskalender goed tot zijn recht komt. Zo weten de juf of meester én de kinderen precies wie wanneer jarig is. Zo hoeft niemand een traktatie te missen.

Een momentje van rust

De tijd die je op de wc doorbrengt, zijn is niet de meest effectieve tijd die je zult besteden. Toch zit je er elke dag minstens één keer, als het goed is. Vaak wordt een krant of - tegenwoordig - de telefoon meegenomen. Niet omdat we dat graag willen, maar puur als tijdverdrijf. Vandaar dat een kalender juist op de wc effectief. Je hebt anders niks te doen, dus kijkt elke ochtend even wie er jarig is. Een beproefd recept, dat zelfs al vóór de Facebook notificaties werkte.

De verjaardagskalender is altijd up-to-date

Weet je wat zo handig is aan verjaardagskalender? Deze is tijdloos. Bij een gewone kalender moet je ieder jaar weer opnieuw beginnen. Een verjaarskalender heeft alleen de datums, zonder de dagen. Op die manier kun je dezelfde kalender ieder jaar weer opnieuw gebruiken. Handig!

Je kunt kiezen voor een standaard exemplaar uit de winkel. Maar is het niet veel leuk om zelf een verjaardagskalender te ontwerpen? Met eigen foto’s en een compleet eigen ontwerp. Als dat geen pareltje op het toilet wordt, dan weten wij het ook niet meer!