Hoe je met brievenbuspakketten frustraties voorkomt calender 18-01-2023 time 5 minuten leestijd

Hoe je met brievenbuspakketten frustraties voorkomt

Ben jij ook iemand die regelmatig online een bestelling plaatst? Hartstikke leuk natuurlijk, maar het thuis blijven wachten op het pakketje is voor veel mensen een ergernis. Als je de mogelijkheid hebt, dan is dit ‘probleem’ als verzender eenvoudig op te lossen: een brievenbuszending. Er zijn daarbij wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Na het lezen van dit blog weet je alles over de brievenbuszending en waar deze aan moet voldoen! Lees je mee?

Verzenden in envelop of doos

De meest eenvoudige oplossing is dus om het formaat van de zending aan te passen. Niet verzenden in een grote doos met veel loze ruimte, maar effectief in een kleine(re) doos. Dat kan natuurlijk niet in alle gevallen, maar vaak is er wel iets mogelijk. Waarom zou je een relatief klein product met de pakketdienst meegeven? Dit kan net zo gemakkelijk met de brievenpost mee. Het grote voordeel hiervan is dat de ontvanger niet perse thuis hoeft te zijn. Het pakket past gewoon in de brievenbus. Jij blij, want de zending is afgeleverd. Pakketdienst blij, want deze hoeft niet nog een keer langs de ontvanger. Ontvanger blij, want het pakket kan geleverd worden zonder dat hij/zij thuis is. Alleen maar blije gezichten!

Het verzenden zelf is in de meeste gevallen ook nog eens goedkoper. Houd er wel rekening mee dat een ‘normale’ brievenbuszending lastige te traceren is. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een (iets duurdere) optie met track&trace.

Afmetingen brievenbuspakket

Voor je iets gaat versturen, is het natuurlijk handig om te weten wat de formaten zijn voor een brievenbuspakket. PostNL houdt het formaat van 38 x 26,5 x 3,2 cm aan, met een maximaal gewicht van 2 kg. Vooral de hoogte is iets dat je goed in de gaten moet houden. Valt jouw pakketje buiten deze formaten, dan zit er niks anders dan toch gewoon de pakketdienst te gebruiken.

Brievenbusdoosjes en enveloppen met eigen bedrukking

Wij zouden Reclameland niet zijn, als wij je niet kunnen helpen met het bedrukken van jouw brievenbuspakket. Een bedrukte verpakking ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens een gemakkelijke manier om je naamsbekendheid te vergroten. En de ontvanger weet direct van wie de zending afkomstig is. Het feestje van het uitpakken wordt zo nog groter.

Brievenbusdoosjes met eigen bedrukking

Als eerste: de échte brievenbusdoosjes. Deze doosjes zijn gemaakt van stevig karton en passen door elke brievenbus. Door de zogeheten akte sluiting komt jouw zending veilig en ongeopend aan bij de ontvanger. En dat is wel zo fijn! Onze brievenbusdozen zijn verkrijgbaar in 2 formaten: A4+ en A5+. De + staat voor een marge rondom een standaard A4 of A5. Dit betekent dat er exact een A4 (of A5, afhankelijk van het gekozen formaat) in het doosje past.

De brievenbusdoosjes kunnen gedeeltelijk bedrukt worden. Perfect voor een compact en bescheiden ontwerp!

Ga naar onze brievenbusdoosjes »

brievenbusdoosjes

Verzenddozen met volledige bedrukking

Deze dozen kun je aan de buitenzijde volledig bedrukken! Je kunt je creativiteit helemaal de vrije loop laten. Of het juist heel rustig en clean houden. Dat is het leuke: je bepaalt het helemaal zelf! Wil je deze doos met de brievenbuspost versturen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor de hoogte van 2,5 centimeter. De dozen worden gemaakt van hoogwaardig en stevig karton. Voordeel van deze dozen is dat deze standaard wit zijn. Zo komen de kleuren van jouw ontwerp haarscherp en realistisch op het materiaal. Je leest het al: geen enkele reden om de zending niet mee te geven met de postbode.

Ga naar onze volledig bedrukte verzenddozen »

volledig-bedrukte-verzenddozen

Kartonnen enveloppen

Iets kleins versturen dat niet direct heel breekbaar of fragiel is? Dan is een kartonnen envelop de ideale uitkomst. De envelop is geschikt om ook items te versturen die dikker zijn dan een paar papiertjes. De envelop sluit je met een stevige plakstrip. Op die manier is de envelop extra goed afgesloten en weet je zeker dat de inhoud op z’n plek blijft.Het openen van de envelop gaat gemakkelijk via een afscheurstrook op de klep. Met de keuze uit verschillende formaten kies je eenvoudig het formaat dat bij jou past. Twijfel je tussen twee formaten, kies dan altijd voor de grotere optie. Als je iets (te) strak in een envelop stopt, komt er meer spanning op te staan en is de kans op beschadigingen groter.

Ga naar onze kartonnen enveloppen »

kartonnen-enveloppen

Luchtkussen enveloppen

De luchtkussen envelop is geschikt als je iets wilt versturen dat kwetsbaarder en breekbaarder is. Door de laag met de luchtkussentjes worden wordt de ergste druk en de meeste stoten opgevangen. Zo blijft de inhoud veilig. Ook deze envelop sluit je eenvoudig met een sterke plakstrip. Net als de kartonnen envelop, kies ook bij de luchtkussen envelop uit verschillende formaten. Verstuur je iets hogers, houdt er dan rekening mee dat de breedte en de lengte van de envelop minder worden. Ook hierbij geldt: twijfel je over het formaat, kies dan voor de zekerheid de grotere optie.

Wist je dat je het bubbeltjesplastic eenvoudig uit de envelop kunt houden? Op die manier kun je het afval eenvoudig scheiden: plastic bij plastic en envelop bij het (oud) papier. Zo ben je ook nog eens duurzaam bezig!

Ga naar onze luchtkussen enveloppen »

luchtkussen-enveloppen


Naast de opties die door de brievenbus passen, zijn er natuurlijk nog tal van andere opties. Op onze pagina voor bedrukte verpakkingen vind je een handig overzicht van alle verschillende opties! Benieuwd hoe wij jouw drukwerk verpakken? Collega Rajiv laat het zien in de volgende video: