calender 19-04-2022 time 4 minuten leestijd

Vind de perfecte raamsticker

Raamstickers komen in vele soorten en maten. Bij Reclameland kun je stickers laten maken op 1 van de maar liefst 7 verschillende materialen. Zoek je een raamsticker voor je uiting, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We leggen je in dit blog uit wat het verschil is tussen onze raamstickers. Zo wordt het voor jou makkelijker om de juiste keuze te maken!

Wegwijs in de wereld van raamstickers

Of je nu een tijdelijke aanbieding wilt aankondigen in je winkel of een sticker voor je autoruit zoekt, een raamsticker is het antwoord. Maar met zoveel keuze aan raamstickers snappen we dat je het spoor een beetje bijster raakt. Van outdoor stickers tot zogeheten quickmount stickers, en je kunt zelfs whiteboard folie bedrukken, dat beschijfbaar is met een whiteboardmarker. Maar wanneer kies je voor welke soort sticker? We leggen het je per kenmerk uit.

De raamsticker die het allermakkelijkst te plakken is

Vind je het spannend om een raamsticker op te plakken? Wil je zeker weten dat de sticker perfect op het raam komt? Onze quickmount stickers zijn de perfecte optie voor je. Deze stickers zijn voorzien van hele kleine gaatjes. Dankzij deze kleine gaatjes maken luchtbellen geen schijn van kans. Ook is de sticker tijdens het plakken te herpositioneren! Het scheef plakken is dus geen enkel probleem.

raamstickers-quickmount

We kunnen je quickmount raamsticker op 3 verschillende materialen drukken: satin wit, mat transparant en glans transparant. De transparante varianten zijn niet helder transparant maar laten wel licht door. Ideaal om meer privacy te creëren zonder dat dit ten koste gaat van je lichtinval. Doordat het materiaal niet helder transparant is, is je ontwerp enkel van één kant goed zichtbaar. Kies je voor de transparante sticker? Houdt er tijdens het ontwerpen van je raamsticker rekening mee dat we geen witte inkten kunnen gebruiken. Alles wat wit is in je ontwerp, zal onbedrukt blijven en dus transparant zijn.

De quickmount stickers zijn niet geschikt voor buitengebruik. Je kunt ze dus enkel binnen opplakken.

De raamsticker voor binnen én buiten

Onze outdoor sticker is zoals verwacht geschikt voor buitengebruik. Doordat er gebruik gemaakt wordt van UV- en watervaste inkten in combinatie met een speciale lijm voor buiten, kun je deze raamsticker met een gerust hart buiten opplakken.

De outdoor raamsticker is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: de basic, premium en transparante variant.

raamsticker-outdoor

Voor zowel de basic als de premium outdoor raamsticker geldt dat de achterzijde van deze sticker wit is. Het verschil tussen deze stickers is de levensduur. Gebruik je de raamsticker voor een paar maanden? Dan is de basic sticker voldoende. Wil je dat je raamsticker langer dan een paar maanden mooi blijft? Dan kun je het beste voor de premium sticker kiezen.

Wil je geen witte sticker? Dan is je antwoord simpel; de outdoor transparante raamsticker. Een groot voordeel van deze sticker is dat je deze sticker door ons kunt laten spiegelen. Plak je gespiegelde sticker aan de binnenzijde van je raam en hij is zichtbaar vanaf de buitenzijde! Goed om te weten is dat de transparante outdoor sticker niet glashelder transparant is. Door de transparante eigenschap van het materiaal zullen de kleuren altijd ietwat doorschijnend blijven.

De ultieme raamsticker voor privacy

Wil je een ruimte meer afschermen of vind je het belangrijk dat er vanaf de straat niet naar binnen gekeken kan worden? De one way vision sticker biedt de uitkomst! Het zit al in de naam verstopt. Met deze raamsticker zorg je ervoor dat men niet meer naar binnen kan kijken, maar je van binnen nog wel naar buiten kunt kijken. Hoe dit werkt? De one way vision sticker is voorzien van kleine ronde gaatjes. Dankzij deze gaatjes is het mogelijk om van binnen naar buiten te kijken.

raamsticker-one-way-vision

De achterzijde (dus de zijde waar je doorheen kijkt) is zwart. De voorzijde, dus de zijde waarop geprint wordt, is wit. Alle kleuren komen dus mooi uit op dit materiaal! Dankzij de afleidende werking van de bedrukking is het, ondanks de gaatjes, bijna onmogelijk om van de buitenzijde door de sticker heen te kijken. Dit werkt het beste wanneer het aan de buitenzijde van de sticker lichter is dan aan de binnenzijde.


Heb je de keuze voor je raamsticker gemaakt? Super! Dan is het tijd om de sticker te bestellen. Alvast inlezen over het bevestigen van de raamsticker? Wij laten zien hoe je een raamsticker plakt met een paar handige tips.