Hoe kun je de perfecte flyer maken? calender 27-09-2022 time 3 minuten leestijd

Hoe kun je de perfecte flyer maken?

Ben je van plan om een flyer te maken? Flyeren is een handige en snelle manier om mensen op de hoogte te stellen van jouw bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede flyer maakt? Wij vertellen het je!

Trek de aandacht met afbeeldingen

Wanneer je gebruik maakt van afbeeldingen in je flyer wordt de aandacht van jouw lezer goed getrokken. Dit heeft te maken met het feit dat visualisaties sneller worden opgenomen dan tekst. De mens is immers visueel ingesteld. Probeer daarom af te wisselen tussen tekst en afbeeldingen. Zo zorg je ervoor dat de boodschap van je flyer de aandacht krijgt die het verdient.

Als je wil meer weten over het gebruik van visualisaties, lees dan ook onze blog over verrassen met drukwerk.

trek-aandacht

Houd de tekst van je flyer kort en krachtig

Snel de aandacht trekken is bij het uitdelen van flyers erg belangrijk. Je hebt namelijk slechts twee zijdes om je verhaal op kwijt te kunnen. Als je meer zijden nodig hebt, is een folder misschien wel wat voor jou. Het verschil tussen een folder en flyer leggen wij uit in de blog hierover.

Het is belangrijk dat je niet een hele lap tekst op je flyer zet, want dan wordt de lezer sneller verveeld. Houd het dus kort en zorg er wel voor dat de tekst die op je flyer staat pakkend is. Zorg er ook voor dat de afbeeldingen goed aansluiten bij die tekst. Dan komt de boodschap gegarandeerd nog beter over.

Daarnaast is een goede call-to-action erg belangrijk. Op deze manier zorg je ervoor dat je klant betrokken worden bij je uiting. Ook zorg je er dan voor dat je uiting meetbaar wordt. Ideaal dus!

tekst-kort-krachtig

Vraag om feedback

In een flyer wil je geen onnodige foutjes en onduidelijkheden hebben die je kunt voorkomen. Laat daarom je flyer controleren door collega’s, familie en/of vrienden.

Vraag als je klaar bent met het ontwerp van je flyer om feedback. Op deze manier kan je dingen die jou niet waren opgevallen aangepast worden.

Kies een juiste papiersoort en afwerking voor je flyer

Bij het maken van een flyer heb je een ruime keuze aan papiersoorten en afwerkingen. Neem bijvoorbeeld het kiezen van een papiersoort. Er zijn maar liefst 15 verschillende papiersoorten waaruit je kunt kiezen. Daarbij kun je ook uit verschillende gewichten kiezen. Nu denk je vast, hoe maak ik de juiste keuze voor mijn flyers?

Hoe kies je een papiersoort?

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk maakt wat voor gevoel je de flyers wil meegeven. Wil je een lichte en flexibele flyer of ga je liever voor een zwaardere stevigere flyer? Wij geven als tip mee om je de uitstraling overeen te laten komen met de branding van je bedrijf. Als je bekend staat als een bedrijf die veel bezig is met duurzaamheid, ga dan bijvoorbeeld voor recyclingpapier.

Ben je bijvoorbeeld een sportbedrijf? Ga dan voor een strakke en stevige flyer, op die manier verwerk je de sportiviteit in je flyer.

Een afwerking: wel of niet?

Wat jij wil uitstralen met je flyer is ook belangrijk bij de keuze voor een afwerking. Je kunt ervoor kiezen om je flyer niet te laten afwerken. Wanneer je dit doet, zal de flyer de structuur van het gekozen papiersoort behouden.

Als je graag een extra bescherming wil hebben en een mooie finishing touch wil toevoegen aan je flyer, dan is een afwerking wel wat voor jou. Hierbij kun je denken aan een laminaat. Je kunt kiezen uit een mat laminaat en een glans laminaat. Dit geeft een extra uitstraling én zorgt dat het papier en de opdruk beter bestand is tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. Zo gaat jouw flyer nog langer mee.

Je flyer mat laten afwerken is ook een optie. Dan heb je een beschermlaag met een luxe matte afwerking.