Hoe plak ik een grote sticker? calender 19-04-2022 time 3 minuten leestijd

Hoe plak ik een grote sticker?

Grote stickers zijn te bestellen in enorm veel formaten en vormen. Van een rechthoekige A4 sticker tot een pijlvormige sticker en zelfs een sticker laten maken in een compleet zelfbedachte vorm. Wanneer je een grote sticker bestelt, kun je jezelf al gauw afvragen hoe je zo een sticker het beste kunt plakken. Als het aan ons ligt hoef je je hierover geen zorgen te maken. We laten je in dit blog namelijk zien dat het opplakken van een grote sticker erg eenvoudig en snel kan!

Een grote sticker plakken, zo doe je dat

Bij het opplakken van een grote sticker wil je natuurlijk voorkomen dat er luchtbellen of vouwen in de sticker komen. Dit is zonde van het eindresultaat! Maar hoe plak je een grote sticker op? In slechts 8 stappen kun jij je grote sticker perfect bevestigen, waar jij maar wilt.

grote-sticker-plakken-1

grote-sticker-plakken-2

grote-sticker-plakken-3

Dit heb je nodig:

 • Schone doek
 • Ontvetter
 • Een rakel
 • Schilderstape
 • Mesje
 • Rolmaat of een liniaal
 • Een tweede paar handen
 • Optioneel: een ladder of opstapje

Zo ga je te werk:

 1. Maak de gehele ondergrond volledig vet- en vuilvrij. Dit zorgt voor een optimale hechting van de sticker. Zorg dat de ondergrond droog is.
 2. Plaats de sticker op de gewenste locatie van het raam. Let op: haal nog niet de backing los! Gebruik de schilderstape om de sticker op te plakken. Doe dit met een lang stuk tape en plak deze verticaal over het midden van de sticker. Plak de sticker ook aan de linker- en rechterzijde vast met een stukje schilderstape.
 3. Gebruik de rolmaat of een liniaal om te controleren of de sticker recht hangt.
 4. Maak de schilderstape aan de linker- of rechterzijde los en klap de sticker tot de helft om. Plak de sticker in deze positie (tijdelijk) vast door een lusje te maken met de schilderstape. Zorg ervoor dat de backing van de sticker vrij is. De schilderstape zit dus enkel op de bedrukking/voorzijde van de sticker.
 5. Haal het vrijgekomen deel van de backing los, tot het midden van de sticker. Gebruik vervolgens een mesje om de backing los te snijden.
 6. Klap de sticker voorzichtig terug. Laat hierbij de sticker nog niet tegen de ondergrond aankomen! Strijk de sticker vanaf het midden glad. Voor het strakste resultaat gebruik je hiervoor een rakel. Door naar buiten te werken strijk je luchtbellen gemakkelijk onder de sticker vandaan.
 7. Verwijder de schilderstape van het midden van de sticker.
 8. Herhaal stap 4 tot en met 6 voor de andere zijde van de sticker, en klaar ben je!

Tip: zit er ondanks het gebruik van je rakel toch een luchtbel onder je sticker? Je kunt met een naald voorzichtig een klein gaatje in de luchtbel prikken. Duw de lucht uit de bel en druk de sticker goed aan.


Naast grote stickers vind je bij Reclameland bijvoorbeeld ook raamstickers. Weten hoe je die moet plakken? In dit blog lees je er alles over!