Hoe worden multomappen gemaakt? calender 27-10-2016 time 2 minuten leestijd

Hoe worden multomappen gemaakt?

Multomappen zijn ideaal voor het ordenen van bijvoorbeeld je administratie. Kantoormedewerkers maken hier dan ook vaak gebruik van. Natuurlijk zijn de mappen te koop in kantoorwinkels, maar je kunt ook je eigen multomappen laten bedrukken. Altijd al willen weten hoe multomappen worden gemaakt? Lees snel verder!

smeltproces-hoe-worden-multomappen-gemaakt

1: Cover bedrukken

Met het vormgeven van je ontwerp voor de cover van je multomap kun je helemaal los gaan. Wij bedrukken namelijk zowel de voorzijde, achterzijde als de rug in full colour. Dit doen we op 100 grams materiaal. De buitenkant werken we af met een UV lak hoogglans of mat folie zodat de bedrukking goed wordt beschermd tegen krassen. Als de covers zijn gedrukt, vouw ik ze om 2,2 mm karton. Dit karton is als het ware de map en wat we drukken is dus de cover. Het karton heeft rondom een plakrand en daarom leg ik ze samen een paar tellen in onze heater. Deze verhit de lijm waardoor de cover samensmelt met het karton. De cover is klaar!

ponsen-hoe-worden-multomappen-gemaakt

2: Cover verlijmen

Als de cover klaar is, is het tijd voor het binnenwerk. We maken onze multomappen met zowel 2 als 4 ringen. Het is maar net wat jij wilt. Ook kun je kiezen welke vulhoogte, de breedte van de rug, je wilt. Zo kun je kiezen uit 1,5, 2,5 of 4 cm. Hoe hoger de vulhoogte, hoe meer papier je dus kwijt kunt. Als je je papieren wilt kunnen klemmen, kun je kiezen voor onze hefboommechaniek. Bij deze ringen is de vulhoogte 5 cm.

eindresultaat-hoe-worden-multomappen-gemaakt

3: Ringmechaniek bevestigen

Als laatste stap bevestig ik met een soort klinkapparaat de ringmechanieken aan de multomappen. Zo leg ik op het apparaat een oogje en daar bovenop plaats ik de cover. Vervolgens bevestigt het apparaat het ringmechaniek als het ware in het oogje. Voor de tweede ring leg ik opnieuw een oogje neer waarna ik met het apparaat het ringmechaniek volledig vastzet. Nu is de map helemaal klaar en kan deze naar de klant!