Bijzondere visitekaartjes calender 21-02-2024 time 3 minuten leestijd

Bijzondere visitekaartjes

Een standaard visitekaartje, dat kennen we allemaal wel. Met de rechthoekige vorm en het specifieke formaat van 5,5 x 8,5 cm is het inmiddels niet meer weg te denken uit het (zakelijke) netwerken. Maar is de kunst niet om juist op te vallen tussen alle andere kaartjes? Zeker! Wij laten je zien hoe je bijzondere visitekaartjes maakt die opvallen.

Bijzondere visitekaartjes

Met een bijzonder visitekaartje weet je zeker dat je extra opvalt tussen de andere exemplaren. Maar hoe zorg je dat een standaard visitekaartje uniek wordt? Dit kan op verschillende manieren:

1. Ga voor een afwijkend formaat

Formaat is één van de punten waar je mee kunt spelen om jouw drukwerk anders te maken dan de rest. Het standaard visitekaartjes formaat in België is 5,5 x 8,5. Wijk je hier van af, dan heb je direct al een ander soort kaartje dan het merendeel van de kaartjes. Houd er wel rekening mee dat veel opbergsystemen zoals een visitekaartjeshouder gemaakt zijn op dit specifieke formaat.

2. Kies voor een extra afwerking

Er zijn verschillende afwerkingen waar je uit kunt kiezen voor je visitekaartjes. Het mat of glans lamineren zorgt voor een afwerking over de hele voor- en/of achterzijde van het drukwerk. Over de hele oppervlakte dus.

Met spot UV of foliedruk licht je bepaalde elementen uit in je ontwerp. Dit kan een logo zijn, maar ook een woord, tekst of ander element. Een goede manier om van een basic ontwerp een bijzonder en uniek visitekaartje te maken!

3. Maak een visitekaartje in een leuke en unieke vorm

Stansen is een andere manier om van je visitekaartjes iets bijzonders te maken. Een stans is een mes in een bepaalde vorm die jij bepaalt. Zo kun je via de vorm van je visitekaartje al beginnen met de aandacht trekken. Populair is de vorm laten aansluiten bij het werk dat je doet. Een bakker met een visitekaartje in de vorm van een brood, de vorm van een piano voor de muziekleraar- of verkoper en een schilderspalet voor de (kunst)schilder. Leuk, grappig en vooral opvallend!

klein-leuke-vormen-visitekaartjes

gevouwen-leuke-vormen-visitekaartjes

lens-leuke-vormen-visitekaartjes

Drukwerk stansen

Jouw drukwerk in de vorm van een ster, een driehoek of een andere willekeurige vorm? Dat kan met stansen. Stansen is het drukken van een vorm uit papier (of karton). Dit wordt gedaan met een speciale stans, een soort mal die door het materiaal wordt gedrukt. Om de vorm en het ontwerp uniek te maken, wordt deze speciaal voor jou op maat gemaakt. Je weet dus zeker dat er niemand anders met hetzelfde ontwerp rondloopt. Als dat geen bijzonder visitekaartje is…

brood-leuke-vormen-visitekaartjes

piano-leuke-vormen-visitekaartjes

schilderen-leuke-vormen-visitekaartjes

Wat kost stansen?

Je eigen stansvorm laten maken kan al vanaf €200,- excl. btw. Dit is een eenmalige aanschaf en dezelfde vorm kan ook voor volgende bestellingen gebruikt worden. Wil je weten wat de totale kosten voor jou zijn? Dan kun je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.


Wil jij indruk maken met een uniek visitekaartje? Dan ben je bij Reclameland aan het juiste adres. Bij ons vind je de beste prijzen en de snelste levering. Dus laat je creativiteit de vrije loop en maak snel je eigen bijzondere visitekaartjes!