Voorbeeld visitekaartjes: scoren met jouw ontwerp calender 23-03-2022 time 3 minuten leestijd

Voorbeeld visitekaartjes: scoren met jouw ontwerp

Of je nu werkt bij een grote multinational, bij een klein bedrijf of ZZP-er bent, iedereen gebruikt visitekaartjes. Zelfs in dit digitale tijdperk is het visitekaartje niet weg te denken. Allereerst natuurlijk puur praktisch om (contact)informatie te delen met klanten, potentiële klanten en mensen in jouw netwerk. Maar het is nog meer. Het kan direct laten zien wie je bent, waar je voor staat en hoe creatief je bent. Je design is daarbij ontzettend belangrijk. Wij hebben een visitekaartje voorbeeld van verschillende stijlen voor je op een rijtje gezet.

Visitekaartje voorbeeld minimaal en professioneel

Less is more is het motto van deze visitekaartjes. Een visitekaartje met daarop alle informatie die een visitekaartje moet hebben. Geen andere afbeeldingen, foto’s of afbeeldingen die kunnen afleiden van de contactinformatie. Dit zijn visitekaartjes die vooral tegen zult komen in de zakelijke markt. Hier hoeft vaak niet overtuigd te worden hoe creatief iemand is - als in het gebruik van kleur en ontwerp. Het belangrijkste is hier het duidelijk vermelden van naam, functie en contactgegevens.

ontwerp-3

Scoren met een elegant en chique visitekaartje

Een elegant visitekaartje heeft de juist combinatie tussen ontwerp, papiersoort en kleur. Waar de vorige categorie niet of nauwelijks kleur gebruikt, kan dit hier veel meer. Wel met mate en voor de kleur zelf is hierbij belangrijk. Wat tegenwoordig erg populair is, zijn de aardetinten. Hierbij kun je denken aan kleuren als terracotta, bruin, beige, taupe of zelfs zacht geel of groen.

Andere kleuren kunnen ook prima, maar houdt het rustig. Ook kan de keuze voor papier en afwerking een heleboel doen in de look and feel van de kaartjes. Kies je bijvoorbeeld voor mat laminaat? Dan krijg je een satijnachtige uitstraling. Perfect in combinatie met zachtere kleuren.

ontwerp-1

Een visitekaartje voorbeeld met lekker veel kleur

Grafisch ontwerpen? Kunstenaar? Dan is een visitekaartje dé manier om, jawel, je visitekaartje af te geven. Laat zien wat je kunt. Zorg natuurlijk wel dat het een visitekaartje blijft en mensen jouw contactgegevens wel goed moet kunnen zien.

Voor de rest: laat je niet tegenhouden. Kleuren, afbeeldingen, foto’s of patronen maken van jouw kaartje een uniek kaartje. Probeer zoveel mogelijk van jezelf en jouw kunnen te laten zien. Gegarandeerd dat een vrolijk en kleurrijk kaartje een positieve indruk achterlaat.

ontwerp-2

Out-of-the-box en experimenteel

Wil je helemaal losgaan en voor iets opvallends gaan, dan zijn de mogelijkheden alsnog eindeloos! Vormen, ontwerpen en materiaalsoorten: je kunt er alle kanten mee op. Je zult er verstelt van staan wat een wat een afwijkende vorm al doet met de herkenbaarheid. En al helemaal als je de vorm ook nog in iets herkenbaars kunt maken dat aansluit ben het product of dienst dat jij aanbiedt. Een visitekaartje voorbeeld voor een muziekwinkel is bijvoorbeeld in de vorm van een piano of dat van een autoverkoper in de vorm van een auto. Het stansen van visitekaartjes naar een unieke vorm zorgt daarbij altijd voor extra herkenbaarheid en aandacht.

ontwerp-4

Naast de vorm kun je ook kijken naar afwijkende materiaalsoorten. Hierbij kun je denken aan speciale en luxe papiersoorten, maar totaal afwijkende materialen zorgen voor een nog groter verrassingseffect. Zo kun je je kaartjes laten drukken op bierviltjeskarton of maak je je visitekaartjes van een PVC pasje.


Zoals je hebt gelezen en gezien, kun je echt alle kanten met jouw ontwerp voor een visitekaartje. Met deze visitekaartjes voorbeelden heb je misschien wel inspiratie opgedaan voor je eigen kaartje! Bij Reclameland laat je snel, gemakkelijk én voordelig jouw eigen visitekaartjes drukken. Vragen of hulp nodig? Laat neem dan gerust contact met ons op.