Visitekaartjes formaten calender 29-03-2022 time 3 minuten leestijd

Visitekaartjes formaten

Visitekaartjes zijn bij iedereen wel bekend. Maar wat zijn eigenlijk de exacte visitekaartjes afmetingen? Het standaard formaat - en ook direct het populairst - is 85 x 55 mm. Voor deze afmetingen is niet voor niets gekozen. Doordat de kaartjes nagenoeg even groot zijn als een bankpas, kunnen ze weggestoken worden in vrijwel iedere portemonnee of pasjeshouder. Handig! Ga jij voor dit veelgekozen visitekaartjes formaat? Of denk jij out-of-the-box en ga je voor een afwijkende grootte? Je kiest namelijk net zo gemakkelijk voor een compleet eigen maat.

Populaire formaten visitekaartjes

Niet elk product krijgt dat voor elkaar, maar een visitekaartje lukt het wel: een formaat naar je vernoemd krijgen. Het visitekaartjes formaat is voor veel mensen het standaard formaat dat een visitekaartje moet hebben. Ondanks alle mogelijkheden in vormen en afmetingen blijft een kaartje van 85 x 55 mm nog altijd het populairst. Dit geldt voor zowel de gevouwen- als de ongevouwen visitekaartjes. Voor de gevouwen visitekaartjes wijkt het plano formaat logischerwijs wel af:

  • Gevouwen visitekaartje formaat, staand: vouw over lange zijde, plano (ongevouwen) 112 x 85 mm
  • Gevouwen visitekaartje formaat, liggend: vouw over korte zijde, plano (ongevouwen) 172 x 55 mm
Soort visitekaartje Formaat (mm) Formaat (cm) Formaat (inches)
Ongevouwen85 x 55 mm8,5 x 5,5 cm3,35 x 2,17 inch
Gevouwen - staand110 x 85 mm11 x 8,5 cm4,33 x 3,35 inch
Gevouwen - liggend170 x 55 mm17 x 5,5 cm6,69 x 2,17 inch

visitekaartjes-formaten-voorbeeld

Wat is het formaat van een visitekaartje in pixels?

De digitale visitekaartjes formaten wordt aangegeven aan de hand van pixels. Pixels zijn kleine puntjes dit samen uiteindelijk de complete afbeelding vormen. Hoe meer pixels, des te scherper de afbeelding, de foto of de teksten zijn. Het je (te) weinig pixels? Dan zal het ontwerp blokkerig en onscherp gedrukt worden. Voor visitekaartjes houden wij 300 dpi (dots per inch) aan. Met die resolutie zit je altijd goed.

Benieuwd wat de resolutie van jouw ontwerp is? Als je de digitale drukproef download en op 100% zet, dan zie je de ware grootte die ook gedrukt wordt. Zo kun je zelf eenvoudig zien of de resolutie voor jou voldoende is.

Hoe lever je het juiste formaat visitekaartje aan?

Er zijn verschillende manieren waarop je het drukbestand voor jouw visitekaartje kunt aanleveren. Veel gebruikte programma’s zijn Photoshop en InDesign. Maar ook onze eigen gratis online ontwerptool is erg populair.

Photoshop

Adobe Photoshop is één van de meeste bekende bewerkingsprogramma’s. Niet zo gek dat hier ook veel visitekaartjes in opgemaakt worden. Belangrijk hierin is dat je het juiste afmetingen voor het visitekaartje aanhoudt. Dit is het eindformaat + 3 mm afloop rondom. Kies je voor een standaard visitekaartje grootte van 85 x 55 mm? Dan lever je een bestand aan van 91 x 61 mm. Meer informatie over het aanleveren van een correct bestand vind je terug in onze aanleverspecificaties.

InDesign

Voor veel ontwerpers is Adobe InDesign een geliefd programma. Flyers, folders, posters en ook visitekaartjes kunnen hierin ontworpen worden. Voor de visitekaartjes geldt dat je bij de grootte van je drukbestand rekening dient te houden met een afloop van 3 mm rondom het ontwerp. Wil je de standaard visitekaartje afmetingen bestellen? Dan wordt het drukbestand dat je aanlevert 91 x 61 mm.

Weten waar je bestand nog meer aan moet voldoen? In onze aanleverspecificaties vind je alle informatie!

Gratis ontwerptool

Heb je geen opmaakprogramma tot je beschikking? Geen probleem, dan kun je gebruik maken van onze gratis ontwerptool. Het visitekaartje formaat staat hier al direct goed, dus hoef je zelf alleen nog maar te zorgen voor de teksten, afbeeldingen en/of foto’s. Houd er wel rekening mee dat buitenste rand de 3 mm afloop is en dus weggesneden zal worden.