Uitmuntende kwaliteit posters door nanotechnologie calender 07-06-2023 time 4 minuten leestijd

Uitmuntende kwaliteit posters door nanotechnologie

Posters zijn altijd een goed idee, om mee te adverteren, te communiceren of juist aan te kleden. Posters kan je gebruiken voor meerdere doeleinden. Ze komen in verschillende maten, materialen en hoeveelheden, ideaal! In dit blog zetten we vooral de A1 posters in het zonnetje omdat deze de áller goedkoopste zijn! En niet omdat je inlevert op de kwaliteit, ze worden namelijk gedrukt op de vooruitstrevende Landa S10P pers. Alles en meer over posters en Landa in dit blog.

Posters bestellen

Een fantastische kwaliteit en een goede prijs, de eisen die je wilt én kunt stellen voor een order posters. Bij Reclameland kunnen we dat allemaal waar maken samen met de Landa S10P pers. Door de nanotechnologie die bij het drukken te pas komt is er geen betere kwaliteit posters te vinden.

De eerste stap

Maar laten we bij het begin beginnen: de eerste stappen van het bestellen van posters is het maken van een ontwerp en het kiezen van een geschikt materiaal, de gewenste afmetingen en de juiste hoeveelheid posters. Heb je hier hulp bij nodig of inspiratie? Lees dan een van de blogs aan de rechterkant. Deze blogs bevatten informatie over de verschillende keuzes die je voor jouw posters kunt nemen. Als je vervolgens genoeg inspiratie hebt opgedaan, of al weet wat je wilt, dan kan je voor het ontwerp aan de slag gaan in Indesign, Illustrator, Canva of onze eigen gratis ontwerp tool! Houd de aanleverspecificaties goed in de gaten om zo niet de fout in te gaan met jouw ontwerp. We willen namelijk graag dat jouw idee omgetoverd wordt tot een identieke poster.

Afmetingen

Voor de afmetingen van de posters zijn er heel veel verschillende opties. Zoals eerder gezegd, lichten we de A1 posters uit in dit blog. Een super handige maat, het is niet te groot maar groot genoeg om de boodschap nog van een flinke afstand te kunnen lezen. Daarmee is het A1 formaat poster ook het meest populaire formaat! In centimeters is de A1 poster 59,4 bij 84 cm. Omgerekend in inches is de A1 poster 23,4 x 33,1 inches. Wil je de hoeveelheid pixels weten van een A1 formaat? Met een gewenste resolutie van 150 dpi komen de pixels van de poster neer op 3508 x 4967 pixels. Handige informatie om te weten wanneer je aan de slag gaat met de ontwerptools om een geschikt ontwerp te maken voor jouw A1 poster.

Landa S10P-pers

De Landa, je hebt de naam nu al een paar keer horen vallen, is dé pers waar jouw prachtige posters mee worden gedrukt. De Landa is een drukpers, uniek in zijn soort door de nanotechnologie die er gebruikt wordt voor het drukwerk. Hiermee kan er veel sneller, met minder afval en met super scherpe resultaten gedrukt worden. Met andere woorden: beter wordt het niet. De Landa is voor zowel ons als drukkerij als voor jou als klant ideaal!

Nanotechnologie

Leuk die nanotechnologie maar hoe werkt het precies en waarom is het zo uniek? Een offset drukpers of digitaal printer maakt gebruik van vloeibare inkt. Vloeibare inkt trekt gedeeltelijk in het papier wat invloed heeft op de scherpheid en helderheid van de kleur en print. Met nanotechnologie wordt er gedrukt met ‘droge’ inkten die op het papier blijven liggen. De print wordt eerst op een verwarmde beeldtransportband gevormd met nano-inkt. Door de warmte verdampt het water uit de nano-inkt en blijft er een polymerische film over. De polymerische film kan zich vervolgens goed hechten aan het materiaal van het papier zonder deels in het papier te trekken. Dit maakt de kleuren nog helderder en de print nog scherper! Nog een voordeel van de ‘droge’ inkt is dat de uitingen vrijwel meteen afgewerkt kunnen worden tot het product dat ze uiteindelijk moeten worden, een flyer, folder of poster bijvoorbeeld!

landa-poster

Duurzame keuze

Naast dat nanotechnologie voor een uitmuntende kwaliteit zorgt is het ook nog eens duurzaam! Er wordt in één keer gedrukt, zonder het gebruik van verschillende drukplaten zoals bij offsetdrukken het geval is. Verder gebruikt de Landa ook geen inschiet om de kleurinstellingen juist te krijgen. Op die manier bespaart de Landa zowel aluminium als papier, wat het een duurzame drukpers maakt.

Alleen maar voordelen

Zoals je leest zitten er eigenlijk alleen maar voordelen aan het laten drukken van posters bij Reclameland, het is een duurzame en snelle optie die ook nog eens de goedkoopste is! Bij Reclameland bestel je 50 A1 posters voor maar 40 euro, je vindt ze nergens goedkoper! Andere goedkope posters zijn de blueback posters, deze zijn geschikt om buiten op te hangen. Ideaal om echt overal te kunnen promoten!


Zoals je hebt kunnen lezen focussen wij bij Reclameland op een paar punten, we willen zoveel mogelijk kwalitatief, duurzaam maar toch goedkoop drukwerk bieden aan onze klanten. De Landa-S10P-pers geeft ons daar de mogelijkheden voor! Enthousiast geworden? Bestel dan jouw A1 posters bij Reclameland.